Inhoudsopgave

Een Nieuwe [Lege] Motorregeleenheid (ECU/ECM) Installeren

Een nieuwe ECU bevat geen programmering totdat een systeem als de Centurion het installeert. Een monteur kan nu een inventaris van lege ECU's bijhouden en deze programmeren om slechte ECU's te vervangen, allemaal zonder de winkel te verlaten. Met deze functie kan de gebruiker de basisprogrammering in een nieuwe lege ECU invoeren. Deze programmering omvat een VIN en een fase één kaartdownload. Voor verdere afstemming of kaartaanpassingen is afstemmingssoftware of -tool nodig, zoals Direct Link-afstemming. Zodra een ECU is geprogrammeerd en de gebruiker de Centurion heeft gesloten of op een andere motorfiets heeft aangesloten, wordt die ECU op dat VIN vergrendeld. Zorg ervoor dat alle waarden en selecties correct zijn voordat u het programma afsluit.

OPMERKING : Als de ECU is vergrendeld door een ander product, kunt u GEEN actieve instellingenwijzigingen uitvoeren omdat we niet met de ECU kunnen communiceren.

 1. Begin met het installeren van de nieuwe Motorregelmodule (ECM).
  OPMERKING: Zorg er bij het installeren van een nieuwe ECM voor dat de fiets is uitgeschakeld zodat er geen stroom naar de ECM komt.
 2. Zorg ervoor dat de IGN AAN staat , dat de RUN-knop op 'Run' staat en dat de VCM is aangesloten.
 3. Zorg ervoor dat de batterij op 12v of meer staat en dat ook zo blijft, voor de duur van de vervanging van de module (dwz batterijlader).
 4. In Centurion, klik op de knop Actieve instellingen () button.
 5. Navigeer vanaf daar naar Blank ECU: Programming.
 6. Klik op het vakje Accepteren voor de disclaimer.
 7. Voer de in 17-cijferige VIN op het chassis van de fiets.
 8. Klik op Programmeer ECU ().
 9. Als u het volgende pop-upbericht ontvangt, is uw ECM al geprogrammeerd op een VIN en is het GEEN lege ECM.
  Het is mogelijk dat als de ECM van Harley is gekocht en ze het VIN er niet van hebben gewist, u het terug naar de dealer zou moeten kunnen brengen en vertellen dat er al een VIN in de ECM was opgeslagen en zij zullen het wissen .
 10. U ontvangt een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd een basiskaart te selecteren om op de ECM te programmeren .

  OPMERKING: Alle op CAN gebaseerde kaarten zijn gelabeld met CAN , het enige wat u hoeft te doen is het bestand af te stemmen op de ECU-onderdeel-ID en te kiezen of het watergekoeld of luchtgekoeld is. Voor J1850-fietsen moet u het jaar van het fietsjaar van de fiets en het model van de fiets matchen .
 11. Nadat je een kaart voor de fiets hebt geselecteerd, zie je een groene balk onderaan de software-voortgang van nul tot 100.
 12. Het programmeren is nu voltooid wanneer het de 100 bereikt, nu ontvangt u een pop-upvenster met de melding dat u op Set Speedo () moet klikken .
 13. De volgende 3 stappen zijn allemaal een optie, alleen omdat het afhangt van de kenmerken van de fiets waaraan je werkt.
 14. OPTIONEEL Als de fiets een Automatic Compression Release (ACR)-systeem heeft, klikt u op ACR inschakelen ().
 15. OPTIONEEL Als de fiets een Engine Idle Temperature Management (EITMS)-systeem heeft , klikt u op EITMS inschakelen (").
 16. OPTIONEEL Als de fiets een Cruise Control-systeem heeft , klikt u op Cruise inschakelen ().
 17. Nadat u klaar bent met het inschakelen van de functies die de fiets ondersteunt/heeft, begint u nu met de laatste stap van het uitvoeren van een modulevervanging.
 18. Klik om te beginnen op Begin modulevervanging ().
 19. U wordt gevraagd met een venster om het IGN aan te laten en de RUN-knop uit te zetten, voer deze stappen uit en druk op Ok (Als de fiets geen schakelaar heeft, laat dan de RUN-knop aan en druk op Ok). and press Ok).
 20. Er verschijnt een tweede prompt om de RUN - knop weer in te schakelen , de fiets te starten en 5-10 seconden te laten draaien . Druk na het uitvoeren van deze stappen op Ok.
 21. Je hebt dan een countdown- timer van 11 minuten in de doos.
 22. Nadat u op nul hebt gedrukt, wordt u gevraagd de IGN uit te schakelen, 13 seconden te wachten, vervolgens de IGN aan te zetten en u zou een PASS- bericht in het onderste tekstvak moeten ontvangen .

 23. U bent nu klaar met de programmeer- en vervangingsprocedure van een ECM.