Inhoudsopgave

8.13 ECU: (Inschakelen/Uitschakelen)

Centurion Super Pro


Functies van de ECU in- en uitschakelen
OPMERKING: Als de ECU is vergrendeld door een ander product, kunt u GEEN actieve instellingenwijzigingen uitvoeren omdat we niet met de ECU kunnen communiceren.
  1. Selecteer het pictogram Actieve instellingen ( )
  2. Selecteer in het eerste vervolgkeuzemenu 'ECU/ECM'
  3. Selecteer in het tweede vervolgkeuzemenu 'ECU: (Enable/Disable)'
  4. Druk op de knop 'Start' naast de ECU-functie die u wilt in- of uitschakelen
  5. Selecteer de knop 'Inschakelen' of 'Uitschakelen' en druk op 'OK'.
  6. Wacht op bevestiging (PASS / FAIL / NA).

ACR

Deze functie wordt gebruikt om de Automatic Compression Release (ACR) op een motorfiets in/uit te schakelen. De ACR-kleppen worden gebruikt om cyclindercompressie op een krachtige motor te verminderen bij het starten van de motorfiets. Deze zorgen voor minder slijtage aan de starter en de accu. De kleppen sluiten om de volledige compressie te herstellen nadat de motorfiets is gestart.


EITMS
Deze functie wordt gebruikt om het Engine Idle Temperature Management System (EITMS) op een motorfiets in/uit te schakelen. Het EITMS is er om de brandstofinjector van de achterste cilinder uit te schakelen tijdens stationair draaien als de motorfiets een bepaalde temperatuur bereikt. De reden hiervoor is dat wanneer de achterste cyclinder-brandstofinjector uitgeschakeld is tijdens stationair draaien, deze zal fungeren als een "luchtpomp" om de motor te koelen.
Zij stand
Ook bekend als een jiffy stand is de standaard die je motor rechtop houdt. Met deze functie kunt u de motorfiets vertellen of er een is geïnstalleerd of niet. Dit is belangrijk, want als uw motorfiets geen zijstandaard heeft, maar deze wel is ingeschakeld in de ECM, ontvangt u er diagnostische foutcodes voor en kan uw motorfiets zichzelf in een modus met beperkte prestaties dwingen.
Cruise Control
Met deze functie kunt u cruisecontrol op de motorfiets in-/uitschakelen. Bij het installeren van een nieuwe ECM op een motorfiets als deze cruise control ondersteunt, is het belangrijk dat deze is ingeschakeld met onze software, anders kan de rijder cruise control niet gebruiken.
Active Intake
Op internationale modelmotoren heeft u de mogelijkheid om de Active Intake Control in/uit te schakelen. Dit systeem wordt elektronisch geregeld en opent en sluit een klep in de inlaatkamer bij bepaalde motortoerentallen. Dit systeem werkt samen met het Active Exhaust System. Deze systemen worden gebruikt om de hoeveelheid geluids- en gasemissies die de motorfiets verlaten te verminderen.
Actieve uitlaat
Op internationale modelmotoren heeft u de mogelijkheid om het actieve uitlaatsysteem in/uit te schakelen. Dit systeem wordt gebruikt om zowel geluids- als gasemissies te verminderen. Dit systeem werkt ook samen met de Active Intake Control.