Inhoudsopgave

Kalibratie Snelheidsmeter

Bij het uitvoeren van een snelheidsmeterkalibratie wordt dit meestal gedaan als u een nieuwe Engine Control Module (ECM) of snelheidsmeter/cluster hebt geïnstalleerd. Als je een nieuwe module hebt geïnstalleerd, moet je de handmatige pulswijziging instellen, deze gids helpt je daarbij en doorloopt alle stappen om je snelheidsmeter correct te kalibreren.

OPMERKING: Deze functie is alleen compatibel met modeljaren 2005 en nieuwer.
 1. Zorg ervoor dat de IGN AAN staat, dat de RUN-knop op RUN staat en dat de VCM is aangesloten.
 2. Zorg ervoor dat de batterij op 12v of meer staat en dat ook zo blijft, voor de duur van de vervanging van de module (dwz batterijlader).
 3. In Centurion, klik op de knop Actieve instellingen ().
 4. Navigeer vanaf daar naar Speedo Calibration.
 5. Onder de Manual Pulse Modificationmoet u op de klikken On/Off box. Hiermee kunt u de puls op de snelheidsmeter handmatig aanpassen.
 6. Vervolgens klikt u op de Connect button () om met de motorfiets te communiceren om te zien waar de hartslag momenteel op is ingesteld.
 7. Nadat u verbinding heeft gemaakt met de motorfiets, ontvangt u een nummer in de originele en huidige doos.
  Als ze een heel laag aantal tonen, zoals hieronder afgebeeld, of iets meer dan 5000, dan moeten we het eerst handmatig opnieuw kalibreren.
 8. U zult merken onder de Target box er staat 2130, we gebruiken dit getal omdat het het gemiddelde aantal keren is dat een wiel in een mijl ronddraait. Zorg er dus voor dat onder target het nummer 2130 is. Nadat u dit hebt bevestigd, drukt u op de knop Kalibreren ().
 9. Nadat u op de knop Kalibreren () hebt gedrukt , zult u merken dat het nummer in het vak Huidige zal veranderen in uw doelnummer. Nu we de puls handmatig hebben aangepast, is het tijd om de snelheidsmeter volledig te kalibreren.
 10. Klik op de On/Off box opnieuw en u kunt nu in de werken Automated Pulse Modification box.
 11. Klik nu op de knop Verbinden () om de snelheidsmeter automatisch te kalibreren.
 12. Wat u vervolgens moet doen, is een Dyno-machine, GPS-apparaat of een ander hulpmiddel gebruiken dat u de snelheid van de motorfiets geeft.

  In stap 2 voert u de snelheid in die de snelheidsmeter momenteel aangeeft en

  in stap 3 voert u in wat de Dyno-machine of het GPS-apparaat aangeeft als uw werkelijke snelheid.


  OPMERKING: Om meer te begrijpen, in de afbeelding hierboven, werd 15 mph ingevoerd omdat dat is hoe snel mijn snelheidsmeter aangaf, en in het volgende vak 35 mph werd ingevoerd omdat dat is hoe snel de fiets eigenlijk bewoog.
 13. Ten slotte zullen we onderaan op de knop Kalibreren () klikken en hierdoor wordt de snelheidsmeter automatisch gekalibreerd op basis van de informatie die u in de software invoert.
  OPMERKING: Dit proces moet mogelijk meerdere keren worden voltooid als de snelheidsmeter nog steeds niet de juiste snelheden op de snelheidsmeter aangeeft.