Inhoudsopgave

11.9 Vertraging Knallen


Wat is het?

Vertraging "Knallen" wordt veroorzaakt door het verbranden van brandstof wanneer het in de uitlaat of de kop komt. Het is belangrijk om te onthouden dat brandstof alleen kan branden in combinatie met lucht en warmte. We kunnen niet genoeg warmte uit de kop halen om een ​​verschil te maken, dus bij het bespreken van decel pop moet de focus liggen op lucht en brandstof.

Waarom is het een probleem?

Een matige hoeveelheid Deceleration-pop is niet "slecht" of "fout". Een goed gekalibreerde ECU/Motor-koppeling zal deceleratie vertonen, maar je merkt het misschien pas als je de onderdelen verwijdert die het geluid dempen en absorberen. Bijvoorbeeld met de toepasselijke naam "Mufflers". OF u kunt de ernst van het knallen vergroten door onderdelen te verwijderen of toe te voegen die de gunstige omstandigheden van het knallen vergroten. Dwz het verwijderen van Baffles of het toevoegen van korte uitlaten met een grote kans op terugval.

Dus het is niet "fout", het is gewoon... niet aantrekkelijk en als we zoveel tijd en geld besteden aan onze echt aantrekkelijke uitlaat "upgrades", willen we dat het ook aantrekkelijk klinkt. Dit is belangrijk om te zeggen, omdat het belangrijk is voor uw klant om te horen. Het zet alles in perspectief. We willen het niet als een kruk, dus we kunnen lui zijn om het aantrekkelijk te laten klinken. In plaats daarvan willen we dat mensen begrijpen dat, als we dit geluid 'repareren', we onze kennis van deze motoren daadwerkelijk toepassen om sexy resultaten te leveren die verder gaan dan goed en kwaad. ...en er is altijd een kans dat we het geluid niet helemaal kunnen verbergen.

In de toekomst met het "repareren" van dit probleem, moeten we begrijpen dat we de decel-pop-out niet gaan AFSTEMMEN. We gaan de ECU uit de kalibratie duwen in het vertragingsbereik om elementen (brandstof of druk) te manipuleren die kunnen dienen om het knallen te dempen, te onderdrukken of te verbergen. Daarom lost AUTOMAPPING het probleem niet altijd op. Automapping zorgt ervoor dat de ECU synchroon loopt met de motor die hij bestuurt. Decel pop-fixes zijn in wezen een reeks desynchronisatieacties.

Een kort woord over de Decel Enleanment-tabel. Dit klinkt helemaal alsof het een oplossing zou bieden, toch? Het doet er niet echt toe. Deze tabel werkt door toe te voegen aan de doel-AFR tijdens Decel. Dit betekent dat het mengsel maximaal 2 afr/15% uitpuilt. Decel pop wordt meestal opgelost door brandstof toe te voegen en in hoeveelheden van 15-30%.