Inhoudsopgave

4.3 AFR-Verhoudingstabel


Direct Link AFR

Dit is de belangrijkste brandstoftabel die de ECU zal proberen te bereiken. Het afstemmingsproces verandert de VE-tabellen (Volumetric Efficiency) zodat de werkelijke AFR-gegevens zo dicht mogelijk bij de AFR-tabel liggen. Het wordt ten zeerste aanbevolen om de VE's op elke cilinder afzonderlijk te wijzigen om deze gewenste AFR-waarden te bereiken. Ze hebben elk verschillende vereisten en de brandstofinjectoren zijn mogelijk niet op elkaar afgestemd voor de stroom. Drie veelgebruikte methoden voor het kalibreren van VE-waarden naar de gewenste AFR:

  1. Alle AFR-waarden instellen op een uniforme waarde (dwz 13,0), elke individuele VE-waarde kalibreren op 13,0 en vervolgens de AFR-waarden terugzetten op de waarden die het beste zijn.
  2. Alle AFR-waarden instellen op een mager doel (14,3-14,6) en proberen de standaard smalbandsensoren van de motorfiets op hun optimale kalibratiebereik te krijgen met behulp van Direct Link AutoMapping. Dit wordt ingesteld door "Motorcycle O2" te selecteren nadat u in de Tuning AFR-modus op programma hebt geklikt .
  3. Gebruik Direct Link automapping met breedband zuurstofsensoren en laat het efficiënt de VE-waarden berekenen die nodig zijn om te kalibreren naar elke gewenste AFR die naar de ECU wordt gestuurd. Dit wordt ingesteld door "Externe O2" te selecteren nadat u op programma hebt geklikt in de Tuning AFR-modus (aanbevolen)
Het verlagen van de AFR-waarden verhoogt de brandstof, zorgt voor een rijker resultaat en wordt aangegeven door een groene celkleur.
AFR-waarden verhogen vermindert brandstof, zorgt voor een slanker resultaat en wordt aangegeven door een rode celkleur.
Door een blok cellen te markeren, een getal in te voeren en op 'Enter' op het toetsenbord te drukken, worden alle gemarkeerde cellen gewijzigd in de getypte waarde.
Direct Link Air Fuel Ratio

Wanneer u aan de 'closed loop'-modellen werkt , schakelt het wijzigen van de AFR-waarde naar 14.0 of lager de closed-loop-machtigingen uit die interfereren met VE-tabelafstemming met breedband. Vetgedrukte waarden geven aan dat Closed Loop ECU-machtigingen voor die cel zijn geactiveerd. De afstemmingsmodusfunctie van Direct Link kan worden gebruikt om snel de Closed Loop-machtigingen van een kalibratie die naar de ECU wordt verzonden, te schakelen. Dit wordt ingesteld door "Externe O2" te selecteren nadat u op programma hebt geklikt in de Tuning AFR-modus.

Direct Link Air Fuel Ratio