Inhoudsopgave

4.1 VE-Tabel


De ECU gebruikt de volumetrische efficiëntie om te bepalen hoeveel luchtvolume en bijgevolg brandstof elke cilinder moet binnenkomen. Het toevoegen of aftrekken van brandstof is een van de slechts twee regelbare variabelen van de ECU die AFR-correctie bewerkstelligen. Het doel bij het afstellen van de VE is om de hoeveelheid brandstof te kalibreren met de AFR Gewenst voor dat gebied of punt van cilinderontsteking. De O2-sensoren helpen bij deze aanpassingen door metingen van de Actual AFR (Measured AFR) te rapporteren.

Het Delphi Volumetric Efficiency- getal dat te zien is op VE-tabellen is een waarde van 1-126 die overeenkomt met de verhouding van de hoeveelheid lucht die tijdens inductie door de cilinder wordt opgesloten over het slagvolume van de cilinder onder statische omstandigheden. Er is gewoonlijk een VE-tafel vooraan en een VE-tafel achteraan die overeenkomen met de voorste en achterste cilinder.

Direct Link VE Tables

Deze tabellen bestaan ​​in de formaten MAP vs RPM of Throttle Position vs RPM, afhankelijk van de ECU-softwaretoepassing van de motorfiets.

Direct Link VE Table

Het verhogen van de waarden resulteert in meer brandstof toegevoegd aan die gebieden. De delta (gewijzigd bedrag) van de laatst toegepaste waarde kan worden bekeken door Zero Base om te schakelen. Door een blok cellen te markeren, een getal in te voeren en op 'Enter' op het toetsenbord te drukken, worden alle gemarkeerde cellen gewijzigd in de getypte waarde.

Direct Link Front Cylinder Table

Afnemende waarden verwijdert brandstof uit het gebied en kleurt de cel rood. Bijgewerkte versies van Direct Link geven ook een kleurverloop dat de intensiteit van de verandering aangeeft.


Direct Link Front Cylinder Table

De Delta (Zero Base) kan op elk moment worden in- of uitgeschakeld. 3D-kaarten van de bijbehorende tabellen zijn ook beschikbaar. Klik op '3D' om te openen.

Direct Link Table

Bijgewerkte versies van Direct Link geven ook een kleurverloop van de algehele brandstofstatus die kan worden in- of uitgeschakeld.

Direct Link Table