Inhoudsopgave

11.9.1 Vertraging Popping Oorzaken


MECHANISCHE OORZAKEN:

MEEST VOORKOMENDE: Uitlaatveranderingen: zorg ervoor dat geen van de onderstaande mechanische oorzaken een factor is en ga verder met reparaties via ECU-besturing.

Zwakke brandstofpompen of lage brandstofdruk: controleer altijd de brandstofdruk voordat u zelfs maar begint met het tunen van een motorfiets. Ja, zelfs die met 500 mijl op de teller. Een zwakke of falende brandstofpomp kan lastig zijn. Soms heeft het alleen effect op de motorfiets bij een hoger toerental of onder belasting. Nog een reden om te proberen om er vroeg bij te zijn.

Verstopte brandstoffilters: vervangen/reinigen.

Verstopte langzame jets/injectoren: Als de fiets dit probleem nooit heeft gehad en onlangs begon te ploffen na een lange tijd stil te hebben gezeten, is het niet ongebruikelijk dat langzame jets zijn aangesloten.

Brandstof van lage kwaliteit: Gebruik een premium brandstof. Overweeg om de leidingen schoon te maken met een geschikte brandstofreiniger.

Baffles verwijderen: De functie van schotten op een uitlaat is om de vertragingspop te verminderen door niet alle lucht in de uitlaat te laten komen en de onverbrande brandstof te ontsteken.

Inlaat- of uitlaatlekken: Controleer op inlaat- en uitlaatlekken, laat ze verzegelen en repareren.

Rijstijl: Door het gaspedaal in te trappen (rev matching) tijdens deceleratie kan een instroom van brandstof en lucht net lang genoeg ontstaan ​​om omstandigheden te creëren die bevorderlijk zijn voor knallen. Dit kan worden opgelost door weerstand te bieden aan de drang om tijdens het vertragen het gaspedaal in te trappen.

Installatie van uitlaat: Als de uitlaat niet goed is uitgelijnd, geïnstalleerd en vastgedraaid, krijgt u problemen met het knallen van de vertraging. Controleer nogmaals of alles correct is uitgelijnd en vastgedraaid.

Losse uitlaatmoeren/bouten: uitlaatmoeren kunnen losraken tijdens het dagelijkse rijden, zorg ervoor dat alle moeren goed zijn vastgedraaid en uitgelijnd.

Emissiecontrolesysteem: Sommige emissiecontrolesystemen op motorfietsen kunnen een vertraging veroorzaken doordat ze automatisch lucht in de uitlaat injecteren. (dwz Californië fietsen)

Slechte bedrading in de ontsteking: Als de bedrading in de ontsteking niet goed is aangesloten, kan dit zowel ploffende als timingproblemen veroorzaken. Ik hoop dat je dit nooit meemaakt.

Katalysator: Als een katalysator is ingeschakeld, wordt de vertraging van de vertraging verminderd, maar als deze is beschadigd of verwijderd, zult u meer overdreven ploffen ervaren.

Installatie van uitlaat: de luchtstroomsensor bepaalt hoeveel lucht er in de brandstofinjectiemotor wordt vrijgegeven. Als de sensor beschadigd of defect is, kan dit een vertragingspop veroorzaken. Enkele symptomen van een defecte sensor zijn:

  • Moeilijk om de fiets te starten of om te draaien
  • Fiets valt uit na starten
  • Aarzeling of stotteren tijdens acceleratie
  • Extreme rijkdom of magerheid tijdens inactiviteit

Verpletterde uitlaatpakkingen: Als de uitlaatpakkingen zijn verpletterd door de laatste uitlaatinstallatie, zal dit problemen veroorzaken.