Inhoudsopgave

4.6 IAC-Tabel


Gevonden onder 'Bewerken-Tabel' drop-down menu.
Direct Link AIC Menu

De IAC-tabel stelt de stand Idle Air Control Step van de motorfiets in op 0%.

Als u een waarde in deze tabel verhoogt, neemt de luchtstroom van de motor toe.

Als u een waarde in deze tabel verlaagt, neemt de luchtstroom van de motor af.

De tabel is in Stappen vs Temperatuur. Deze tabel moet mogelijk worden aangepast tijdens het afstellen om ervoor te zorgen dat de fiets stationair draait bij het opstarten en bij bedrijfstemperatuur stabiel is. Controleer live gegevens en controleer of de werkelijke stappentellertellingen niet lager zijn dan de geprogrammeerde stappentellertellingen. De werkelijke stappen moeten hetzelfde of iets lager zijn dan de geprogrammeerde waarden. Dubbelklik op een STEPS-cel en gebruik de pijl omhoog en omlaag om aan te passen.

Direct Link IAC Table

Nieuwere modeltoewijzingen hebben 3 kolommen.

Deze drie kolommen bepalen de duur en omvang van de Idle Air-cyclus.
Kolom C regelt de hoeveelheid lucht die direct bij het starten van de fiets wordt binnengelaten.
(Dit is de startpuntwaarde in de IAC-tabellen met één kolom)
Direct Link IAC Control Column C

Voorbeeld van gebruik: Als een fiets begint bij 2200 RPM bij ~ 150 graden, maar u wilt dat deze om 1600 begint. Verlaag de waarde in kolom C. Het is een goede vuistregel om naar uw gewenste RPM-wijziging te kijken en de IAC het met een vergelijkbare verhouding. (dwz (1600 RPM/2200 RPM) * IAC-stroom = IAC nieuw.)

TIP: Als u, nadat u de IAC-startwaarden met 25% of meer hebt verlaagd, geen verandering in het starttoerental ziet, zoek dan naar bronnen van ongecontroleerde lucht die bij de motor komt. Ongecontroleerde lucht = ongecontroleerde RPM.

Kolom B is de tijd die nodig is om de gasklep of spil te sluiten na de startpositie van kolom C. Hogere waarden = langzamer sluiten.
Direct Link Column B IAC Control
Kolom A is waar de ECU in eerste instantie zal stoppen met het sluiten van het IAC-systeem (gasklep of pindle). Na dit stoppunt gaat de ECU in de onderhoudsmodus en probeert het toerental te herstellen of te handhaven op de door u ingestelde IDLE. Als een waarde op kolom A te hoog of te laag is, zult u gedurende de eerste 15s-60s een inactieve jacht ervaren.
Direct Link Column A IAC Control
TIP: Ongecontroleerde lucht kan dit probleem verergeren. De ECU kan uiteindelijk de extra lucht compenseren, maar de schommelingen in RPM (jagen) zullen waarschijnlijk dramatischer zijn.